Blogger Interview: Marko Drapić From ThisBlogRules.com

 In 1-Editor's Pick, Blogging

ThisBlogRules.comRecently I interviewed Marko Drapić from ThisBlogRules and asked few questions to him related to his blogging life and personal life.

Marko is one of the top funny blogger around in the blogging arena. After seeing same things again and again circulating on web, it’s refreshing to find one site dedicated to surfing for things others don’t.

Q1. When did you start blogging? What were your original plans for your blog and why did you start blogging?

Ans. I started blogging 3 years ago, but I made some websites before that. My plan was to be successful and to run a big and famous blog, simple as that.

Q2. Why did you opt for this niche?

Ans. This is the niche I personally know the best. I represent creative stuff that I like to millions of people out there, and also humorous photos, movies and great photography are a part of this. That’s all I want to do when I’m online.

Q3. From where you got idea of the killer domain “thisblogrules.com“?

Ans. The true story is that I was not so happy with this domain to begin with but later on I started to like it. It’s catchy, easy to remember and brandable.

Q4. Can humorous content be another way to gain both great links and get people to talk about your site?

Ans. First of all content must have quality, have to be unique, and links and traffic will eventually come.

Q5. What is your favorite blogging tool or the tool you couldn’t live without?

Ans. That has to be Photoshop. It is important to me as the Internet browser that I am using. Every photo on my blog, and there is almost 3,000 of them, is edited and fixed by me. About plug-ins WP Super Cache is very important, and I know my hosting service couldn’t live without it.

Q6. What tips would you give new bloggers to help them start out on a path to success?

Ans. Work, work and work. Don’t give up. Be unique; don’t just copy other successful blogs. Make your blog design simple and clean. Have good relationship with your fans on facebook and twitter. Be professional and update your blog often and results will come.


Q7. One of the hardest things for beginner bloggers is getting traffic. What tips can you give bloggers to drive traffic to a new blog?

Ans. Social bookmark and social news sites. Also there are a lot of traffic exchange services nowadays and you have to use them clever. As I already said, uniqueness and quality content is the key to success.

Q8. What are your three favorite blogs to read? What makes those blogs special?

Actually I don’t follow blogs. I check out some blogs of my friends from time to time, and the only site I visit daily is reddit.

Q9. What’s your top success & dream success in blogging?

Ans. I’m happy how things are going at the moment, but it can always be better. I was featured on Yahoo news, Askmen, NY Post, German Financial Times, MTV and on media from Brazil, Belgium, Greece, Croatia, Denmark and many more. I guess my dream is to have steady 10 million hits per month.

Now moving to some personal questions

Q10. What else do you do aside from blogging?

Ans. I work a lot and don’t have much spare time. I have several other projects on web and much more plans. I wish sometimes that a day could last for 50 hours so I could finish everything that I want to. Still, I like to relax with my girlfriend and our puppy Louie, travel, go to restaurants, football matches and to shop.

Q11. Which quote explains you more “Behind every successful man,there is a woman” or “Behind every successful man,there is a BLOG” (Can you explain too) ?

Ans. Definitely my woman Sanja. She is the greatest. I like to call her the chief creative officer of TBR. She writes the most amazing stories for TBR and other big blogs. Even if she graduated to be HR manager she is quite excited to be working on web.


Q12. Where do you want to be in 3-5 years time?

Ans. I don’t know what city and country we will be in, because everything is possible for us. Main objective is business and the upcoming projects.

Q13. If you are a God what would you do to the world?

Ans. That’s an easy one, I would make world peace.

Q14. How do you party, or hang out with your friends?

Ans. You have to see it to believe it. We party hard, especially my friends. We like to gather at weekends at mine or the other’s apartment, have some drinks and hit some night clubs.

Q15. What was the last movie you went to see?

Ans. I think it was “Timecrimes”. It was kind of weird but fun.

Q16. Can you share some pics that are not available on net till now?

Ans. Here you go, our Boston terrier puppy, a master brain behind thisblogrules.com
Q17. In the end would you like to add something?

Ans. Failure doesn’t mean you are a failure it just means you haven’t succeeded yet.

I’d like to thank the Marko for the time and effort taken to answer my questions. You’re a truly remarkable and unique individual – thank you for sharing your views with the TechPaparazzi readers!

Follow me on Twittter | Facebook Fanpage | Updates via email

Recent Posts
Showing 3 comments
  • Jan
    Reply

    Go Marko , your blog rules!

  • Hemant Pawar
    Reply

    yup!!!….his blog definitely rules!!!

pingbacks / trackbacks
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search